2012. november 7., szerda

Téli sapkák home made

Az jutott eszembe napközben, hogy miért is kell nekem blogot írni? Annyian vannak, akik jobbnál jobb ötletekkel kápráztatják el a jó népet, kreatívabbak nálam és még idejük is több van. Ez utóbbit mondjuk fogalmam sincs, honnét szerzi pl. egy 3 gyerekes anyuka, de nyilván ügyesebbek, mint én. Meg az is felötlött, hogy szeretném-e, hogy vadidegenek olvassák a soraim és kommenteljenek hülyeségeket. Nem akarok itt senkit ismeretlenül megsérteni, de az utóbbi időben több blogot is meglátogattam és a hozzászólásokba belekukkantva megállapítható, hogy mindenhova jut legalább egy hülye, akinek semmi se jó és nem hozzá- hanem beszól. Kivéve eddig a Tiédet, Kata. :) Előre szólok, hogy az ilyet én el fogom küldeni melegebb éghajlatra, nem udvariaskodok senkivel.
Visszatérve az indító gondolatra: azért írok blogot, mert egyrészt így minden egy helyen lesz és a rövid története is látható. Sokszor nem az az érdekes, hogy mit készítettél, hanem hogy miért és hogyan. Meg lesznek olyan dolgok is, amiket a Facebook-ra nem teszek fel, de szeretném, ha Ti is láthatnátok. Most meg nem agyalgatok itt tovább, hanem megmutatom, mit csináltam.
A kiindulási alapanyagaim a következők voltak: 2 db felnőtt póló, 2 db bébi póló és ami nincs a fotón, vatelin.
A szabásmintát a neten leltem, valami angol nyelvű oldalon, sajnos már fogalmam sincs, pontosan hol és nem is nagyon tartottam magam hozzá, de az igazsághoz ez is hozzátartozik. Szóval kiszabtam a sapikat és összevarrogattam a részeit. Ez így nagyon egyszerűen hangzik, de mikor már kezdtem elfáradni, akkor előfordult, hogy a színét a visszájával varrtam össze, ezért elég sokat gyakoroltam a bontási műveletet is közben. Ez nem fordult volna elő, ha fércelnék, de arra meg sajnálom az időt :)
A végeredmény ilyen lett:
Oldalról meg ilyen:
És ilyen:
Az egész mókára több okból volt szükség.
  • Amikor tavasszal mindegyiknek fülgyulladása volt, nem lehetett olyan sapkát kapni, ami nem babás, de füles és nem mínusz 20 fokra találták ki.
  • Annyira megszerették azokat a darabokat, hogy alig bírtam nyáron levenni róluk :)
  • Mivel nagyon szeretek "bütykölni", jó érzéssel tölt el, hogy én készíthetem el a kedvenc darabokat.
  • A készen kapható sapkák mindig visszaköszönnek az utcán és valljuk be, bármennyire is vagányak és szépek, egyedinek ritkán mondhatók.
Ha holnap lesz időm, felteszem a lámpa búrát, mert az is elkészült, de nincs erőm most többet írni, inkább kihasználom, hogy a Pici is megtanult szépen aludni :)


3 megjegyzés: